Blogs

Herdenken is positieve energie

11/01/2021

Als je iemand verloren hebt die veel voor je betekende, dan lijkt het soms of het aan hem of haar terugdenken jou negatieve energie geeft: verdriet, tranen zelfs en een gevoel van verlatenheid en eenzaamheid.
Het wonderlijke hiervan is dat het eigenlijk pure positieve energie is. Je denkt terug aan hoeveel je om iemand gaf, van iemand hield. Welke geweldige dingen jullie samen hebben meegemaakt en hoe belangrijk hij of zij voor jouw is.

Lees verder

Herdenken en herinneren in gedachten en gedichten

04/01/2021

Wat is dat toch een wonderlijk fenomeen. Je raakt iemand kwijt die je zeer dierbaar is en opeens ‘schieten woorden je tekort’, of ‘kun je geen woorden vinden die uitdrukking kunnen geven aan…’
Op zo’n moment zijn je emoties of je gevoel voor iemand zo heftig dat het lijkt of de woorden die dat beschrijven gewoonweg niet bestaan. Of dat alles wat je er over probeert te zeggen geen recht doet aan wat je werkelijk voelt.

Lees verder

Herdenken en muziek

16/12/2020

Het zijn wonderlijke tijden als ik (medio december 2020) deze blog schrijf.  We zijn beland in een volledige lockdown en om mij heen zie ik zelfs op grotere afstand de somberheid van de gezichten afstralen. Natuurlijk voel ik zelf ook ‘de blues’ over de situatie zoals die nu is.  In april hebben we mijn moedertje moeten begraven zonder dat anderen ook afscheid van haar konden nemen.

Lees verder

Terugdenken aan iemand ie je kwijt bent geraakt: het herinneringsboek

25/11/2020

Soms zijn de mensen die er niet meer zijn juist het meest aanwezig in je leven. Vooral als het overlijden zo plotseling is dat er geen mogelijkheid was om goed afscheid te nemen. In deze periode van Corona is het velen overkomen dat een tot dat moment (ogenschijnlijk) gezonde vader of moeder, broer of zus, beste vriend of goede buurman, ineens op de intensive care terecht kwam en er kort daarna niet meer onder ons was.

Lees verder
Kaarsen om te gedenken

Geliefden Gedenken in Coronatijd

22/11/2020
Afgelopen zondag was het gedachteniszondag. Op deze dag worden de mensen herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. Het is ook de afsluiting van de kerkelijke kalender. Na deze zondag begint het vooruitkijken naar kerst, vooruitkijken naar nieuw leven.

Een kaars aansteken

Normaal gesproken betekent dit een volle kerk, omdat familieleden en vrienden nog een keer kunnen terugdenken aan een geliefde.
Lees verder

Hoe veilig zijn iemands data?… en wat gebeurt er mee na een overlijden?

19/11/2020

Internet en sociale media zijn niet meer weg te denken uit onze levens. We hebben accounts bij Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn… en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Maar wat gebeurt er nou met een account als iemand komt te overlijden?

In het gunstigste geval wordt bijvoorbeeld een Facebook account dan omgezet in een ‘in Memoriam’

Lees verder

Terugkijken naar het maken van een herdenkingsvideo

12/11/2020

Mijn naam is Jeroen Rook en wat ben ik trots op het feit dat ik deel mag uitmaken van het herdenkingsplatform “In Onze Gedachten”. De plek waar je altijd iemand eervol mag herdenken, zonder dat je overvoerd wordt met reclames van opdringerige uitvaartverzorgers. De rol die wij kunnen spelen tussen het verwerken van het verdriet van de nabestaanden en het maken van het eerbetoon,

Lees verder

Vragen over onze ‘Rechtstreekse uitzending’ uitvaart n.a.v. de film ‘Groeten van Gerri’

26/08/2020

Recent is de film ‘Groeten van Gerri’ uitgezonden door SBS6 (nu nog te zien op Netflix). Dit filmproject van acteur/regisseur van Frank Lammers speelt zich af in de huidige corona-tijd en vertelt het verhaal van een scheikundeleraar die viraal gaat nadat hij dansend in zijn onderbroek door zijn leerlingen op internet gezet is. Een komische maar ook tragische film waarin Gerri zijn moeder verliest en op advies van een begrafenisondernemer (rol van Kees Boot) kiest voor een ’digitale begrafenis’ Heb je de film nog niet gezien….

Lees verder

Een verjaardag van iemand die er niet meer is

26/06/2020

Je word  ’s ochtends  wakker en je weet dat het een hele speciale dag is… of toch ook weer niet.
Vandaag zou je een verjaardag gevierd hebben zoals jullie dat altijd al deden , uitbundig of bescheiden… maar in volle aandacht voor die speciale jarige omdat die echt veel voor je betekent.

Maar is deze dag wel zo speciaal?

Lees verder

Persbericht Live&Close uitvaart uitzending

09/04/2020

PERSBERICHT   –    ELSPEET 8 april 2020

In Onze Gedachten BV start met  Live&Close uitvaart-TV

De website www.inonzegedachten.nl is in maart 2020 online gegaan met als primaire doelstelling een herdenkingsplatform te zijn dat geen reclames toont, geen gegevens verkoopt en de gebruikers volledig zelf de keuze laat in hoe en wat ze als herinneringen willen delen en ook met wie ze dat willen doen.

Lees verder
moodz-18

Herinneren hoort bij het leven

31/03/2020

HERINNEREN, (herinnerde, heeft herinnerd), weder te binnen brengen, in het geheugen terugroepen ik zal u het gebeurde herinneren; — doen gedenken aan ik herinnerde hem aan zijne belofte; — zich herinneren, zich iets voor den geest halen, het zich voorstellen ik herinner mij dat tooneel nog levendig; herinnert ge u dien dag nog ?; kunt ge u hem nog herinneren ?;

Lees verder