Uitvaartverzekering

Compleet verzekeren van een uitvaart

Misschien weet u het al lang, maar een mooi afscheid en een passende uitvaart zijn behoorlijk kostbaar. Dat is ook de reden dat er veel uitvaartverzekeringen worden aangeboden met verschillende opties en dekkingen.

Het Nibud (Nederlands Instituut voor Budgetvoorlichting) heeft berekend dat een gemiddelde uitvaart vanaf 7.500 tot (afhankelijk van uw wensen soms ook 11.000 euro kost. Deze kosten van een crematie of begrafenis stijgen voortdurende vanwege de inflatie, maar soms ook door prijsschommelingen in de uitvaartbranche.

Met een uitvaartverzekering kunnen verschillende kosten gedekt worden zoals de uitvaartbegeleiding, een kist, de bloemen en de afscheidsplechtigheid met de verzorging. Ook keuzes als een afscheidsdiner met familie en vrienden of een videoreportage kunnen met de uitkering door de verzekering betaald worden.

Omdat wij het graag erg overzichtelijk en duidelijk voor u willen houden, blijven wij weg van allerlei variaties en combinaties van verschillende verzekeringsvormen en hun specifieke voorwaarden. Deze vindt informatie u bij de aanbieders zelf. Omdat u de vrijheid moet hebben om zelf alle keuzes te maken, vergelijken wij hier de aanbieders die u een vooraf overeen gekomen bedrag zullen uitkeren dat u vrij zelf mag besteden. Op de website van de aanbieder vindt u altijd de specifieke details, de voorwaarden en eventuele overige verzekeringsmogelijkheden.

Persoonlijke keuzes voor een uitvaart

Voor iedere hier genoemde ‘in natura’ verzekering bekijken en vergelijken wij de volgende acht punten:

Premie per maand
We gaan telkens uit van de geboortedatum 1-7-1984

Looptijd van de premie
Tot en met welke leeftijd betaalt u premie?

Uit te keren vrij besteedbaar bedrag
Welke bedrag krijgt u vrij besteedbaar uitgekeerd?

Tussentijds aanpasbaar ja of nee
Als uw wensen veranderen en/of vanwege inflatie.

Kinderen gratis meeverzekerd
Ja of nee en t/m welke leeftijd?

Medische acceptatie
Waar bestaat de medische acceptatie uit?

Reviews en beoordeling
Hoeveel reviews zijn er en wat is de gemiddelde beoordeling

Overige specifieke kenmerken
Wat is eventueel nog onderscheidend voor deze verzekering?