Herdenken overledene: inspiratie & ideeën

Woorden schieten vaak letterlijk te kort om uitdrukking te geven aan jouw  gevoelens voor een geliefd iemand die je kwijt bent geraakt.  En toch zou je die woorden graag laten horen of laten lezen aan iedereen. Dat is ook nodig want je verdriet uitspreken en delen met anderen is belangrijk om met je verlies en de herinnering om te kunnen gaan.

In Onze Gedachten wil je daarbij graag in de goede richting helpen. Je op ideeën brengen en misschien zelfs wel het juiste gedicht, of een voor jouw geliefde toepasselijke tekst aanreiken.
aan de rechterzijde zie je enige concrete voorbeelden van onze eigen hand hoe zoiets er dan uit zou kunnen zien.

De volgende gedichten en teksten collecties hebben wij voor je samengesteld:
(klik op de categorie naar keuze en je gaat daar direct naar toe)

De laatste categorie is door ons bewust veel breder ingevuld om vooral ook een inspiratie te zijn en goede positieve energie aan je mee te geven. Als je zelf ideeën en suggesties hebt, heel graag. Stuur ze naar erikvermij(apestaartje)inonzegedachten.nl en wellicht zijn ze hier dan straks ook te vinden.

Wellicht overbodig melden we nog dat sommige gedichten in meer categorieën passen, zoals een gedicht voor iemand die belangrijk voor je is, ook kan passen in de categorie gedichten voor een overleden moeder. Inspirerende gedichten en teksten zijn vooral ook bedoeld om je de goede energie of inspiratie te geven.
Dit onderdeel van In Onze Gedachten is als een groeibriljantje dat in de tijd steeds mooier en rijker zal worden.

Dit gedicht is voorgedragen bij het graf door de dochter bij het laatste afscheid.
Dit gedicht is geschreven voor de haast ontroostbare ouder voor kleine Hidde
Een vriendin verliezen en de familie alle goeds en sterkte wensen,