Onze missie en onze visie

Onze missie

Onze ambitie is dat mensen een fijne en warme plek vinden waar ze kunnen terugdenken aan iemand die niet meer onder ons is. Een plek die niet opdringerig is met commerciële boodschappen die daarin storend kunnen zijn maar juist mensen helpt in het moeilijke proces van “iemand te moeten missen’.

Daarom willen wij vooral ook bijzonder laagdrempelig zijn.

Een financiële drempel is er niet omdat we het account en gedenkprofiel kosteloos aanbieden. Omdat we een uitgekiende template in een simpel stappen/keuze model aanbieden is er ook geen drempel in de zin van dat het moeilijk of ingewikkeld is om een gedenkprofiel te starten.

Onze visie

Herdenken, gedenken, omgaan met verlies en verdriet… het zijn zeer persoonlijke en diepgaande belevingen. Wij willen hiervoor een online plaats aanbieden waar dit veilig kan. Daarbij past geen opdringerig commercieel model met advertenties.

Wel willen we mensen op ideeën brengen, zowel creatief door voorbeelden van andere gebruikers als in de uitvoering van een aantal unieke mogelijkheden die kunnen worden toegevoegd aan een gedenkprofiel.

Makers van een gedenkprofiel moeten zich veilig voelen. Wat geplaatst wordt is veilig voor openbare ’shaming en blaming’ die soms kenmerkend zijn voor sociale media, omdat een gebruiker zelf bepaalt wie toegang heeft en wie kan reageren. We willen een online plek aanbieden waar mensen hun gevoel kunnen tonen zonder dat anderen hen daar ongevraagd over aanvallen.

Geplaatste gegevens zijn ook veilig tegen ongevraagd gebruik voor het ongevraagd verzamelen van data of aanbieden van reclame.

Ook vinden wij het belangrijk dat mensen hun eigen overtuiging kwijt kunnen in een gedenkprofiel. Religieuze en levensbeschouwelijke overtuigingen zijn voor iedereen naar eigen inzicht te verwerken zo lang deze respectvol zijn naar anderen en niet onwelvoeglijk of buiten de grenzen van de Nederlandse wet zijn.