Afscheidsfilm

Uw unieke eigen film

Een prachtig filmdocument gemaakt over iemand die we nooit willen vergeten. Geen stuiterende homevideobeelden maar een warme en professioneel gemaakte persoonlijke documentaire. Gemaakt door ervaren professionals.

We maken daarin onderscheid tussen:

  • Een Afscheidsfilm - een documentaire in interviewvorm waarin iemand terugkijkt op zijn/haarleven en/of zelf afscheid van het leven en zijn/haar geliefden neemt.
  • Een Herinneringsfilm - een documentaire in interviewvorm of met voice over waarin door de ogen van degenen die achter bleven, terug gekeken wordt op iemands leven en persoonlijkheid.
  • Een Herinneringsclip – een soort videoclip waarin stukjes beeldmateriaal en foto’s van iemand op muziek gemonteerd worden als eerbetoon aan diegene.

Als ‘in onze gedachten’ in uw opdracht  een van deze films maakt, wordt deze door ons in de betreffende Memorial geplaatst. Tenzij u aangeeft dat u dat om welke reden dan ook niet wilt. Ook nu weer bepaalt u met de instellingen weer volledig wie de film mag zien en of er op gereageerd mag worden.

Dat is ook de reden dat we slechts één voorbeeld in deze informatie hebben opgenomen. Uw privacy en die van uw geliefden is ons heilig. We laten dus ook NOOIT uw persoonlijke filmdocument aan anderen zien als u er voor gekozen heeft die vertoning ‘besloten’ te laten zijn (dus alleen zichtbaar met uw gekozen ‘toegangswoord’).

Kostenindicatie

U krijgt altijd een vrijblijvende offerte op maat voor de drie genoemde producties.
De kosten zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal dagen dat wij filmen en uw specifieke wensen.
De Afscheidsfilm en Herinneringsfilm, inclusief, voorgesprek, opname, montage, filmmethodiek, correctie & nabewerking kan al vanaf € 1250.- incl BTW.

Een herinneringsclip (zonder opnames, bestaand materiaal al vanaf € 750.- incl. BTW en is vooral afhankelijk van de hoeveelheid aangeleverd beeldmateriaal (foto en video).

Wat bedoelen we met filmmethodiek?

Voor het gemak hebben wij de 2 methodes een bekende  naam meegegeven zodat het verschil duidelijk is.

  • Methode ‘Frans Bromet’ – de man met de camera stelt ook de vragen. Je praat dus als geïnterviewde met de camjo (cameraman-journalist).
  • Methode ‘Ivo Niehe’ – je praat met een aparte interviewer en de cameraman brengt alles optimaal in beeld. Naar keuze van de opdrachtgever blijft de interviewer zelf buiten beeld (journalistieke invalshoek) of is een enkele keer wel in beeld (TV-show op reis).

Plaatsen van films van derden in een Memorial

Wij hechten bijzonder aan een veilige en waardige gedenkplaats, zonder reclames, spam en niet passende films of fragmenten. Daarom plaatsen wij iedere film in een Memorial altijd op onze eigen servers en wordt in het geval van een niet door ons gemaakte productie, de film volledig door ons gecontroleerd. Voor door ons zelf gemaakte producties zijn hier geen extra kosten hieraan verbonden.

Voor niet door ons gemaakte films rekenen wij eenmalig, voor die nauwgezette inhoudelijke controle, het uploaden naar onze servers en de hosting ervan € 10.- opstartkosten per film + en € 2.- per minuut, incl. BTW.

Voorbeeld afscheidsfilm

Voorbeeld herinneringsclip