Radio herdenkingsprogramma

Radioprogramma , ‘een herinnering aan …’

Met naar keuze 1 of 2 gesprekspartners maakt een professionele presentator/interviewer een radio-waardig en professioneel herdenkingsprogramma van ongeveer een uur waarin een geliefd persoon uitgebreid herdacht wordt.
Dat doen we natuurlijk vanuit een echte radiostudio.

Vooraf bespreken we de onderwerpen van gesprek en kies je als opdrachtgever zelf 12 muzieknummers die je graag in het programma wilt horen.
Na het maken van het programma, ontvang je dit in z’n geheel als bestand of desgewenst op een USB stick. Ook wordt het programma toegevoegd aan de betreffende Memorial, maar wel ALTIJD ACHTER een door jou zelf gekozen toegangswoord. Dit omdat er bij openbaarmaking anders muziekrechten verschuldigd zijn.

Hoe kun je dit aanvragen?

  1. Je geeft telefonisch of per e-mail aan dat je graag zo’n programma met ons wilt maken.
  2. Je krijgt van ons een all-in factuur voor het maken van dit programma die dan vooruit betaald dient te worden.
  3. Vervolgens ontvang je van ons een intakeformulier waarop je informatie kwijt kunt over jouw hoofdpersoon en de gespreksonderwerpen voor het herdenkingsprogramma en ook kun je daarop aangeven welke 12 muzieknummers (werken) je graag in het programma horen wilt.
  4. Wij verzamelen die muziek (eventueel met hulp van jou als het zeer zeldzaam is).
  5. In overleg bepalen we de datum en het tijdstip voor de opname.
  6. Op de dag van het programma maak je kennis met de presentator en technicus en wordt kort doorgesproken hoe alles verder in z'n werk gaat.
  7. We maken samen het programma van ongeveer een uur.
  8. Na afloop is er een korte nabespreking.
  9. Onze technicus corrigeert het programma indien nodig en maakt er een volwaardige complete uitzending van.
  10. De definitieve versie wordt opgeleverd. Zowel als een kant en klaar audiobestand, als opgenomen in de betreffende Memorial.

De kosten voor het maken van een compleet radio programma bedragen:
€ 491,75.- excl. BTW  = € 595.- Inclusief BTW.
(all in:  productie, voorbereiding, muziekverzameling, radiostudio, technicus en presentator).

Marc studioIOG
IOG in actie radio
Radio IOG 2
Marc IOG presentator

Marc van Amstel

Radio presentator Marc van Amstel wist als jonge jongen al wat hij wilde worden: omroeper! Volgens een gerenommeerd testbureau was hij daar veel te verlegen voor. Maar zoals zo vaak, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Of, als je iets heel graag wilt komt het toch. Na de middelbare school kwam hij terecht bij een keten van grammofoonplaten winkels als inkoper / verkoper. Daarna begon zijn omroeploopbaan bij zeezender Radio Noordzee. Daarna volgden Radio Nederland Wereldomroep, het ANP, de TROS, de N.O.S., Omroep Flevoland en RTV Utrecht. Met ook een uitstapje naar de (regionale) televisie is hij nu al bijna 50 jaar via de radio te beluisteren.

Erik Vermij

Radiomaker Erik Vermij werkte ruim 10,5 jaar voor de omroep van de Vrije Universiteit en Ziekenhuis (VU) in Amsterdam als presentator en programmamaker. Themaprogramma’s, muziekshows en live-reportages gemaakt vanaf verschillende locaties. Daarnaast werkte bijna 3 jaar als programmamaker bij Emma TV. Naast deze werkzaamheden was Erik actief als regisseur en journalist (presentatie en interviews) voor verschillende bedrijfsjournaals,  documentaires en het AVRO programma ‘Motorlife”.
Daarnaast is Erik actief in training en coaching met als specialiteiten cameracoaching en gesprekstechnieken. Hij is een verwoed muziekliefhebber en verzamelaar.

Radio Erik IOG