Wat is een Memorial?

In onze gedachten bestaat uit profielen van mensen. Zo'n profiel noemen we een Memorial. Een Memorial geeft een beeld van iemand die door een geliefde wordt herdacht. Het bevat niet alleen de naam en belangrijke data, maar ook beeldmateriaal zoals foto's en er is ruimte om video's en documenten te plaatsen die iets vertellen over de persoon die met een Memorial wordt herdacht.

Daarnaast kunnen familie, vrienden en bekenden een reactie achterlaten zodat een er een compleet en gedeeld beeld ontstaat van de persoon die herdacht wordt. Stapsgewijs ontstaat er zo een mooie herinneringspagina.

In het onderstaande plaatje kun je zien uit welke elementen een Memorial kan zijn opgebouwd.
Je hoeft niet alle elementen te gebruiken. Wat je met onze ‘Memorial-Maker’ straks open laat, wordt dan ook niet als 'ontbrekend' in de ‘Memorial’ getoond. Eventueel kun je dit later nog wel toevoegen.

Hoe werkt het?

Om het gemakkelijk te maken, kun je alle gegevens en bestanden invoeren in de Memorial van de persoon die je wilt gedenken. Dit doet je door in te loggen met een gebruikersaccount. Hierin kun je meerdere Memorials voor verschillende mensen aanmaken. Een uitleg hierover vindt u hier.

Extra media diensten

Uniek zijn ook de speciale media services die wij voor je kunnen realiseren en die dan ook in de Memorial kunnen worden opgenomen. Zo kunnen wij professioneel een uitvaart rechtstreeks op een besloten plek uitzenden en deze later in de Memorial toevoegen. We maken ook prachtige videodocumenten in de vorm van een afscheidsfilm of herinneringsfilm. Speciale in memoriam PDF’s  kunnen we ook verzorgen alsmede een compleet gedrukt boek met foto's waarvan de digitale versie ook in de Memorial kan worden geplaatst Tot slot is er nog de radio special met daarin de lievelingsmuziek van- en herinneringen aan degene die je door middel van de Memorial graag wilt gedenken.

uitleg elementen gedenkprofiel

1    Achtergrondfoto van de ’Memorial’. U kiest een foto die voor u bij de persoon past voor wie u de herinnering maakt. In de ‘Memorial-Maker’ worden de minimum afmetingen aangegeven. Als de door u gekozen foto groter is verschijnt er een rechthoekig kader in de foto waarmee u - door dit te slepen of de foto iets in te zoomen - precies kunt bepalen hoe de achtergrond er uit gaat zien. Als u geen eigen foto heeft kunt u
kiezen uit een aantal mogelijke achtergrondfoto’s die wij gemaakt hebben.

2    Portretfoto voor de ‘Memorial’. U kiest een foto van degene voor wie u de ‘Memorial’ maakt. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de achtergrondfoto alleen wordt er nu een rond kader gebruikt. Omdat een foto essentieel is voor het herkennen van iemand is dit een verplicht veld

3    De complete voornamen en achternaam. Deze wordt in de ‘Memorial-Maker’ gevraagd en is een verplicht veld
om alle herinneringen aan alle verschillende mensen goed uit elkaar te houden. Dit gebeurt namelijk door de  combinatie van de volledige naam + de geboortedatum + de datum van overlijden. Naar keuze mag de achternaam alleen de eigen familie achternaam zijn (gekregen bij de geboorte) of een dubbele achternaam (achternaam partner + eigen achternaam) zijn.

4    Uw gekozen privacy profiel instellingen . In de ‘Memorial-Maker’ maakt u voor iedere ‘Memorial’ een aantal (later weer aanpasbare) keuzes voor wat betreft de zichtbaarheid en mogelijkheid tot reageren van- en op uw ‘Memorial’. Deze keuzes worden hier weergegeven.
Als u er voor kiest om de ’Memorial’ alleen aan mensen te tonen die u daarvoor zelf uitnodigt, dan wordt u automatisch de vraag gesteld welk toegangswoord u daarvoor kiest.
Bezoekers moeten dan eerst eenmalig dat toegangswoord intypen vóór ze toegang tot de ‘Memorial’ krijgen.

5    Roepnaam, geboortedatum en datum van overlijden. De roepnaam of uw koosnaampje voor degene die u in uw ‘Memorial’ herdenkt MAG u apart ingeven in de profielbouwer. Als u dit veld open laat wordt hier de eerste voornaam (zie onder onderdeel 3) weergegeven.
Om alle ‘Memorials’ uit elkaar te kunnen houden zijn de geboorte datum en datum van overlijden verplicht.

6    ‘Memorial’ tekst. Hier kunt u (zoveel u wilt) vertellen over degene die u met de ‘Memorial’ wilt herdenken.
Een levensbeschrijving of levensloop, leuke voorvallen en anekdotes, uw herinneringen aan hem of haar…
Alles mag en kan hier. U kunt ook verwijzen naar foto’s die verderop in de ‘Memorial-Maker’ (onderdeel 8) kunnen worden toegevoegd.
Het minimum aantal woorden voor de profieltekst is 50.
Een maximum is er niet omdat, als de maximumgrootte aan de voorzijde is bereikt, er automatisch een “lees verder” onder uw tekst komt waarmee al uw overige tekst beschikbaar komt in een vervolgpagina nadat een bezoeker geklikt heeft op “lees verder”.

7    Foto’s. Hier staan alle foto’s die u voor deze ‘Memorial’ heeft geüpload. Er kunnen meer foto’s zijn dan de negen die hier in verkleinde vorm (zogeheten thumbnails) passen. Door straks te klikken op het onderdeel ‘Foto’s wordt op een vervolgpagina een compleet overzicht van alle beschikbare foto’s getoond. Al deze foto’s kunnen bezoekers dan als diashow bekijken of klikken op de thumbnail van 1 specifieke foto, die dan groot wordt vertoond.

8    ‘Memorial’ foto’s. Direct onder uw ‘Memorial’tekst kunt u (afhankelijk van de breedte)3 of 4 relevante (of naar uw keuze, de leukste) foto’s plaatsen. Deze ‘Memorial’foto’s komen automatisch ook terug in onderdeel 8: ‘foto’s.
Ze worden in een kleiner formaat getoond en kunnen ook nu weer worden vergoot door er op te klikken.

9    Film. Als er een herinneringsfilm, afscheidsfilm of wellicht uitvaartfilmverslag is gemaakt van degene die u met deze ‘Memorial’ herdenkt,  kan deze bekeken worden door op dit onderdeel te klikken. Op een aparte pagina die daarmee wordt geopend, worden alle beschikbare films getoond.
In de ‘Memorial-Maker’ kunt u aangeven of er een film beschikbaar is en wordt u de ja-of-nee vraag gesteld of u het beeldmateriaal (uw eigen opnames) en geluidsmateriaal (eventueel er onder gezette muziek) vrij mag gebruiken (anders gezegd, het recht daartoe hebt).
Soms is dat niet zo omdat er muziek wordt gebruikt waarover formeel muziekrechten moet worden afgedragen.
In dat laatste geval staat de film standaard achter een in de profielbouwer door u zelf gekozen toegangswoord dat u dan kunt delen met mensen die u graag wilt uitnodigen om naar de film te kijken.
Als u in de profielbouwer bij de privacy-instellingen al gekozen hebt voor “alleen toegang met toegangswoord”, hoeft u GEEN EXTRA toegangswoord voor een film in te stellen.

10    Reacties. Hier staan de laatste reacties op de ‘Memorial’. Maar dit natuurlijk alleen als u die mogelijkheid heeft aangezet. Als dat niet zo is staat hier alleen dat er geen reactiemogelijkheid is op deze ‘Memorial’.
U kunt deze voorkeuren altijd aanpassen.
De nieuwste reactie staat altijd bovenaan. Als u of een andere bezoeker weer antwoordt geeft op zijn reactie, dan komt die oorspronkelijke reactie automatisch (als meest actueel) weer bovenaan te staan.
Onder iedere reactie staat altijd ‘wanneer’ en ‘door wie’ deze geplaatst is.  Als er op een reactie geantwoord is staat daarnaast dan ook van ‘wie’ en ‘wanneer’ dat laatste antwoord geweest is.
De oorspronkelijke eerst geplaatste reactie blijft altijd zichtbaar en pas door op die reactie te klikken, verschijnen alle antwoorden daarop(de hele dialoog).

11    Tegeltje(s). Hier kunt u 1 of meer persoonlijke tegeltjes plaatsen die u zelf heeft gemaakt met behulp van onze tegeltjesmaker. Dat kan een gevleugelde uitdrukking zijn van degene die u hier herinnert, maar ook een uitspraak die u graag over hem of haar wilt doen. In onze tegeltjesmaker kunt u kiezen voor een achtergrond, een kleur en vervolgens een tekst (met maximum grootte) ingeven. U kunt ook direct zien hoe dat er op een tegeltje uitziet (preview)en dan eventueel nog iets naar wens veranderen of het tegeltje opslaan en plaatsen. Door op dit onderdeel te klikken worden alle tegeltjes getoond. Bij ieder tegeltje is er ruimte om daarbij een tekst met toelichting over dat tegeltje te geven.
U kiest zelf welk tegeltje (als er meer tegeltjes gemaakt zijn) er direct in de ‘Memorial’ zichtbaar is.

12    Plaats een reactie. Hier kan een bezoeker een reactie plaatsen op een ‘Memorial’. Maar natuurlijk alleen als u die mogelijkheid heeft aangezet. Dit veld wordt niet getoond als de reactiemogelijkheid uit staat.

13     Andere herinneringen. In dit onderdeel staan - als deze gemaakt zijn - bijvoorbeeld de “In Memoriam PDF's”, een “digitale versie van een herinneringsboek (met foto's)” en de “Radio Special” met daarin de lievelingsmuziek van- en herinneringen aan iemand.
De “Radio Special” staat standaard ALTIJD achter een door u gekozen toegangswoord omdat u natuurlijk niet de muziekrechten heeft van de nummers die in dit muziekprogramma gebruikt worden.
Als u in de profielbouwer bij de privacy-instellingen gekozen hebt voor “alleen toegang met toegangswoord” dan hoeft u GEEN EXTRA toegangswoord voor een Radio Special in te stellen.

14    Volgverzoek versturen. Hier kan een bezoeker de keuze maken om een mailtje te ontvangen zodra er iets in deze ‘Memorial’is toegevoegd of veranderd. Dat kan simpel door het emailadres in te geven en keuze te maken waarover hij of zij een notificatie wilt krijgen.
Er kan hier gekozen worden voor “laat mij weten als er iets an deze “memorial’ is toegevoegd of veranderd” en “laat het mij, naast veranderingen aan deze ‘Memorial’, ook weten wanneer er een nieuwe reactie op deze ‘Memorial’ is geplaatst (als de mogelijkheid om te reageren actief is)”. Natuurlijk kan de bezoeker deze keuze ieder moment ook weer aanpassen.

15    Reactie versturen. Hier kan een bezoeker zijn reactie op een ‘Memorial’, of een bericht daarop, versturen. Dit natuurlijk alleen als u die mogelijkheid heeft aangezet. Dit veld wordt niet getoond als de reactiemogelijkheid uit staat.