Uitvaartbegeleiders
persoonlijke hulp bij een uitvaart

Warme en betrokken hulp bij een afscheid

Het is echt een persoonlijke keuze. Je kunt, met- of zonder uitvaartverzekering, een uitvaartondernemer inbschakelen die een complete uitvaart voor je regelt. Vaak volgens vaststaande protocollen en passend in het gekozen budget en bij de bestaande dienstverlening. De uitvaartondernemer heeft mensen in dienst die het complete proces begeleiden en de details zullen doorspreken met de nabestaanden.

Als alternatief daarvoor kun je ook zelf een uitvaartbegeleider kiezen.  Zij zijn specialisten in het  ontzorgen van de nabestaanden.

Een uitvaartbegeleider kijkt met andere ogen naar een uitvaart. Naast een stukje persoonlijke begeleiding ligt de nadruk vooral op wat de nabestaanden graag willen zonder dat de diensten en mogelijkheden van een specifieke onderneming daarin leidend zijn.  Op basis van hele persoonlijke wensen wordt  er gekeken  naar het budget dat daar voor nodig is en kunnen op maat andere keuzes gemaakt worden.
De uitvoering, het welkom heten van aanwezigen,  aankondigen van verschillende sprekers kortom alle facetten van een uitvaart, worden tijdens de uitvaart begeleid. De uitvoering wordt gedaan met- en door dezelfde professionele partijen die verzekeraars of uitvaartorganisaties inschakelen.

Natuurlijk zijn er nog vele keuzes te maken en allerlei mogelijkheden om een afscheid een bijzonder accent te geven. Kijkt u daarvoor eens in onze sectie Persoonlijke keuzes voor een uitvaart.