Een verjaardag van iemand die er niet meer is

Je word  ’s ochtends  wakker en je weet dat het een hele speciale dag is… of toch ook weer niet.
Vandaag zou je een verjaardag gevierd hebben zoals jullie dat altijd al deden , uitbundig of bescheiden… maar in volle aandacht voor die speciale jarige omdat die echt veel voor je betekent.

Maar is deze dag wel zo speciaal? Want is er nog wel iets te vieren?

Bijna iedereen herkent die gevoelens en heeft die zelfde  vragen. Want op een verjaardag voelt het gemis van iemand nog sterker dan op alle andere dagen. Je denkt terug aan voorbijgegane verjaardagen en aan het leven dat je samen geleefd-, of de momenten die je samen beleefd hebt.

Juist op deze dag is het fijn om de Memorial van jouw ‘jarige job’ te maken of nog eens te bekijken en misschien aan te vullen? Of een linkje van de Memorial  te sturen naar mensen die hetzelfde gemis zullen voelen.  Misschien wil jij of willen zij wel een reactie achterlaten?

Want het antwoord op de eerder gestelde vraag is JA…. Een volmondig JA.
Vandaag vier je het feit dat de jarige in jouw leven belangrijk voor je was en koester je de herinneringen aan al die mooie momenten.  Je deelt dat gekke evenwicht tussen verdriet en blijdschap omdat je in je hart weet dat zij die wij liefhebben altijd dicht bij ons zullen blijven.