Ilona
  • Roepnaam: n.v.t.
  • Geboren: 05/01/2001 in Zeist
  • Overleden: 09/09/2019 in Zeist
Foto's
Tegeltje open
Zolang je je eigen modderpoel kiest kom je nooit vast te zitten.
Documenten

Iona Zwaedemeijer

Iedereen kan kijken    jerovision
Biografie: (geplaatst: 31/10/2019)

 

Het was een troosteloze maandagochtend begin oktober, toen ik op we was naar Leonie Zwaedemeijer, moeder van Iona, die al voor de knop van haar bloei een einde vond in dit leven. Haar einde was door haar zelf gekozen, hetgeen er voor zorgde dat ik enigszins tegen dit gesprek op zag met haar moeder. Tegelijkertijd realiseerde ik me dat er in ieder mensenleven zoveel mooie verhalen verborgen blijven als ze niet verteld worden. Dat is ook het mooie van mijn vak, dat ik de allerdiepste verhalen mag horen, de aller-echtste emoties mag voelen. Die gedachte brengt me bij een heel ander gevoel, namelijk dat het een enorme eer is dat ik Iona haar leven mag beschrijven, dat ik de meest intense emoties van haar moeder mag ervaren en verwoorden.

Dat Iona een eerbetoon verdient, een monument voor later, voel ik al meteen als ik me realiseer in wat voor een strijd ze verwikkeld moet zijn geweest. Ik ken haar verhaal nog geenszins, maar het feit dat een meisje, zo jong besluit een einde aan haar leven te maken greep me nu al naar de keel.

Rijdend door lange bosrijke lanen nabij Zeist tonen de eerste bomen al hun eerbetoon jegens dit dappere meisje. Ze regenen een krans van loslatende bladeren richting mijn voortsnellende bolide.

Vlak voor mijn auto schiet een duif voorbij, al wist ze van mijn bezoek aan Iona.

Nadat ik voor de deur geparkeerd had en via de oprijlaan de koperen klingel van de deurbel had bereikt, zuchtte ik nog één keer diep en gaf de klepel een slinger.

Al snel deed een vlotte vrouw van middelbare leeftijd open, met een grijs knotje en een vriendelijke lach.

“Welkom, jij bent vast Jeroen?”

“Jazeker,

Lees meer

Laat een reactie achter