Memorial profiel Frank
 • Roepnaam: Frank
 • Geboren: 25/12/1953 in Tilburg
 • Overleden: 19/03/2021 in Utrecht
Foto's
Tegeltje open
Frenkieee!... een laatste groet van het Slootjesvolk

Franklin Carel Kroonenberg

Iedereen kan kijken    Erik Vermij
Biografie: (geplaatst: 25/03/2021)

Op deze link (password nodig) staat een radioprograama dat ‘het Slootjesvolk’ voor Frank heft gemaakt. https://inonzegedachten.nl/frenkieee/

We zijn ons vriendje Frank kwijt geraakt…

Bijna een jaar lang heeft hij geknokt tegen die rotziekte die je zelfs liever niet bij naam noemt. Zijn berichtjes daarover begonnen vol optimisme maar dat brokkelde af naarmate het proces doorwoekerde.
‘Frenkieee’ zoals ik hem zelf altijd noemde, was een uniek rustpuntje in onze ‘Slootjesvolk’ groep van 10 vrienden die al vele decennia geleden is ontstaan uit een vaste kern van jongens die eens per jaar onder andere  de slootjes kwamen schoonmaken bij het huisje in Friesland van ons gemeenschappelijk vriendje Edwin. Toen nog grotendeels afkomstig rond het Gooi maar inmiddels verspreid van Groningen, via de Veluwe tot aan de Bollenstreek.  Dat waren weekends vol dollen en diepgang waar de klussen rond het huis overdag tactisch verdeeld werden en de avonden onder het genot van wat flesjes ‘Selection Clémence’, aspirine controlée’ gevierd werden. Dit slootjeswater werd destijds door de heer A . Heijn verkocht vanuit de gedachte dat de kleur van het goedje voldoende aanleiding gaf het niet vanuit het schoonmaakmiddelen-schap te hoeven verkopen.

Zo werd Frank veelvuldig opgezadeld met het opkalefateren van het achterstallige schilderwerk van het pandje, geheel passend bij zijn rustige en bedachtzame natuur, wist hij kale schuurtjes tot hernieuwde bloei te brengen zonder zich te storen aan de drukke mannetjes om hem heen.
Menig avond werd na wat goede gesprekken nog opgeleukt door een bezoekje aan het uitgaansleven van Groningen. In die tijd werkte Frank bij het KNMI en was hij als weerman, naast nieuwslezers als Joop van Zijl, met z’n kenmerkende witte koppie te zien in het journaal van 8 uur.
Dat gaf ons als Slootjesvolk ongekende mogelijkheden. Als we ‘getienen’ ’de Kar’ of ‘de Troubadour’ binnen  stapten,

Lees meer

Laat een reactie achter

Reacties
 1. Wij zijn ons rot geschrokken van het overlijden van Frank Kr. Bijna een jaar later. Ik ben samen met Fra nk 8 jaar commissaris geweest op park Noord West Kanje Beheer B. V. Fantastisch samengewerkt. Het was een eer om met hem samen te mogen werken.

  Geplaatst door: Jos Blok op 20/02/2022 om 19:48


 2. Goh ik hoor vandaag van het overlijden van Frank, mijn jaren dat ik bij het KNMI heb gewerkt is hij mij bijgebleven als de meest leuke, gezellige, vriendelijke en altijd oprechte collega. Wat een gemis zal dit zijn. Jullie allen heel veel sterkte de komen tijd.

  Geplaatst door: Rob Verrips op 30/03/2021 om 05:49


 3. 🙏💓☘️Prachtig, ontroerend en zoooo waar…

  Geplaatst door: Edwin de Beukelaar op 25/03/2021 om 18:18